Avantajele acoperișului din tigla metalica

Avantajele acoperișului din tigla metalica

Care sunt avantajele materialelor din oțel și a altor materiale de acoperire din metal? Acest articol vă oferă lista avantajelor acoperișurilor metalice. Acestea sunt recomandate în zonele cu zăpadă, deoarece sunt rezistente la foc, sunt ușoare și excelente pentru susținerea zăpezii.

Dacă intenționați să cumpărați acoperișuri metalice pentru casa dumneavoastră., este important să cântăriți avantajele și dezavantajele metalelor împotriva altor materiale de acoperiș mai comune, cum ar fi asfaltul, lemnul și țiglele. Capacele de acoperire din oțel în formă de cusătură reprezintă acoperișul perfect al unei case de vacanță, oferind o protecție durabilă, ușoară si fiind rezistent la foc. In acest articol însă vom analiza avantajele acoperișurilor din oțel, aluminiu și a altor acoperișuri metalice.

Beneficiile acoperișurilor din țiglă metalică

1. Durata de viață
Atunci când este instalat corect, un acoperiș metalic ar trebui să dureze atâta timp cât casa este in picioare, etanșând apa, supraviețuind in fata vânturilor puternice și împrăștiind cu ușurință zăpada. Metalul este rezistent la foc, mucegai, insecte și putregai. Garanțiile variază foarte mult însă majoritatea companiilor își garantează produsele pentru 20-50 de ani. Finisajele de vopsea au de obicei o garanție limitată la 30 de ani.

2. Greutate
Acoperișurile din tablă metalică sunt ușoare, se instalează rapid și sunt excelente la vărsarea apei și împrăștierea zăpezii. Unele tipuri de materiale de acoperiș metalic pot fi aplicate pe un acoperiș existent fără a fi nevoie de un sistem de rupere sau un suport structural suplimentar. De fapt, dacă construiți o casă, puteți deseori reduce numărul membrilor de sprijin pe acoperiș in acest fel.

3. Viteza și ușurința instalării acoperișurilor de metal
Cele mai multe materiale de acoperire din metal vin în secțiuni cu șindrilă multiplă sau în panouri de 12 până la 36’. Dacă acoperișul este desprins și o furtună este pe drum, scurtarea procesului cu o zi sau două poate reprezenta un avantaj critic. Datorită greutății ușoare a materialului, puteți economisi timp si resurse pe partea de inginerie și in ceea ce privește construirea structurii de susținere.

4. Rezistent la foc
Deoarece materialele de acoperiș metalice sunt necombustibile, acestea au de obicei o clasă superioara de rezistență la foc (cea mai rezistentă). Dar o parte din clasificarea generală a acoperișului depinde si de materialele de sub suprafață care ar putea să se aprindă în situația în care întâmpină căldură intensă. Cele mai multe acoperișuri metalice aplicate pe un material combustibil, cum ar fi șindrilele de lemn prezinta o clasă C mai mică.

5. Conductor de căldură
Metalul reflectă căldura radiantă de la soare, minimizând câștigul de căldură la amiază. Aceasta înseamnă că economisiți energia necesară pentru aer condiționat în timpul zilei. Deși materialul în sine are o valoare redusă a izolației, multe sisteme utilizează un spațiu de aer liber între platforma metalică și acoperiș pentru a crește eficiența energetică.

6. Potențial de scurgere
Cele mai multe materiale de acoperiș din metal pot fi instalate pe acoperișuri ușor așezate fără a prezenta un potențial de scurgere.

7. Vărsare maximă de ploaie și zăpadă
Acoperișurile metalice sunt practic in permanență lipsite de ploaie și zăpadă din cauza modului în care panourile se blochează și deoarece suprafețele acestora sunt grele și alunecoase.