Sistemul pluvial pe acoperiş

Sistemul pluvial pe acoperiş

Sistemul pluvial reprezintă totalitatea elementelor care prin montare si asamblare conduc la colectarea şi eliminare asurplusului de apă din natură cu care vine în contact o cladire. Montarea acestui sistem este absolul obligatorie, astfel asigurându-se un trai lung şi de calitate oricărei clădiri şi, foarte important, calitatea niveluli de viaţă al celor care locuiesc acolo.

O casă care nu beneficiază de un sistem pluvial adecvat, bine gândit şi montat, adaptat tipului de construcţie, va începe foarte repede să se confrunte cu infiltraţiile de apă, fenomen ce va conduce la deteriorerea zidăriei şi care va influenţa în rău calitatea aerului şi a condiţiilor din interior. Pe lângă o izolaţie temeinică efectuată fiecărei părţi a a unei construcţii, sistemul pluvial vine să întărească protecţia şi calitatea.

Sistemul pluvial va fi ales împreună cu echipa care se ocupă de ridicarea casei şi va fi adaptat ca formă şi funcţii întregii clădiri. Acesta va fi destinat în special acoperişului, partea cea mai expusă intemperiilor, şi se va extinde în josul clădirii, terminându-se către sistemul de colectare şi canalizare.
Elementele care formează sistemul pluvial trebuie să fie foarte rezistente, realizate din materiale de bună calitate, astfel încât să nu se deformeze din pricina greutăţii apei acumulate, a zăpezii adunate pe acoperiş sau a sloiurilor de gheaţă. Îmbinarea acestora trebuie să se facă perfect, astfel încât evacuarea apei să se facă rapid, fără pierderi şi fără avarii survenite pe parcurs.
Un sistem pluvial trebuie să deţină şi alte calităţi, precum o montare uşoară, adaptabilitatea la orice tip de climat şi o caracteristică vizuală care nu trebuie să diminueze frumuseţea casei ci, din contră, ar trebui să o accentueze cu subtilitate, transformându-se în nişte accesorii ce dau un farmec aparte casei.
Părţile componente ale sistemului pluvial se achiziţioneză separat şi se montează pe clădirea respectivă. Un sistem pluvial este compus din colţare, coturi, burlane, carlinge, jgheaburi, capace de jgheab, brăţări de burlane, elemente de prelungire, colţare, elemente de îmbinare, ramificări de burlane şi elemente de evacuare.
Materialele din care sunt realizate şi diversitatea de culori în care pot fi procurate vor face posibilă adaptatrea acestora oricărui tip de construcţie şi oricăror tendinţe.
Montarea sistemului pluvial potrivit va asigura o perioadă lungă de viaţă clădirii şi o calitate deosebită a condiţiilor din interior.